Mijn naam is Simone Paardekooper Overman – van Buren, 35 jaar, woonachtig in Den Haag. Ik ben getrouwd met Demian en ben moeder van een dochter van 5 jaar en een zoon 2 jaar oud.

Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik gepassioneerd geraakt door het dragen van je kind in een draagdoek. Ik heb als kraamkado dan ook mijn eerste geweven draagdoek gevraagd en gekregen! Een Girasol Pine Tree.

Later heb ik daar nog een zomerdoek bij gekocht. Namelijk een Calin Bleu Mystic Cloud. Dit is een laken dunne zomerdraagdoek, alleen vergt de Calin Bleu draagdoek wel iets nauwkeuriger knopen dan de draagdoek van Girasol. Doe je dit niet dan kun je last krijgen van druk- en of snijpunten op je schouders. Om nauwkeurig te leren knopen ben ik daarom samen met een vriendin naar een draagdoekconsulent gegaan om een draagconsult te volgen. Dit heb ik in Den Haag gedaan.

Ik en mijn man waren zo blij dat wij de draagdoek en het dragen ontdekt hebben. Het gaf ons bewegingsvrijheid in de periode dat onze kleine baby last had van krampen in haar buik, van tanden die doorkwamen of de zoveelste verkoudheid waardoor zij niet lekker was en maakte dat zij veel opgepakt wilde worden. In de draagdoek konden wij haar troost bieden en zij kon altijd luisteren naar onze hartslag wat haar automatisch ook rustiger maakte.

Later leerden we dat je kind dragen ook nog eens goed is voor de hechting tussen ouder en kind, en dat je kind dragen eigenlijk heel natuurlijk en logisch is. Baby’s zijn er voor gemaakt om gedragen te worden!

Toen onze dochter geen baby meer was, maar was uitgegroeid tot een dreumes hebben wij een draagzak aangeschaft om makkelijk en snel op de rug te kunnen dragen. Toch wilde ik ook met een draagdoek op mijn rug leren knopen. Dus heb ik nogmaals met een vriendin een draagconsult geboekt en mijn knoopkennis verder uitgebreid. Ditmaal in Almere.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met dragen en wilde ik mijn kennis graag overdragen. Daarom ben ik bij het Instituut voor Hechting de cursus tot Draagdoekconsulent gaan volgen.
logo IVH