Draagdoeken

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten draagdoeken op de markt. Ook zijn er kruisingen van draagdoeken en dragers.

Rekbare draagdoek

De rekbare draagdoek is prettig bij baby’s. Je kan met de rekbare draagdoek vanaf de geboorte al dragen. Het grote voordeel van een rekbare draagdoek is dat het knopen makkelijker is dan een geweven draagdoek. Dit vanwege de elasticiteit die in de doek zit. Echter als het kindje wat ouder en zwaarder wordt is de elasticiteit van de rekbare draagdoek juist weer een nadeel, want de doek geeft dan te weinig steun aan je kindje en het dragen gaat zwaarder aanvoelen. Je kan dan overstappen naar een geweven draagdoek of een draagzak / drager.

Geweven draagdoek

Een geweven draagdoek kan je ook knopen vanaf de geboorte van je baby. Het knopen verdient wel wat meer oefening. Je moet beter weten waar je op moet letten tijdens het aanspannen van de draagdoek, anders zit de draagdoek niet lekker, het kan drukpunten geven bij jou of bij je baby. Als je eenmaal weet hoe je de geweven draagdoek moet knopen zit het stevig en comfortabel. Oefening baart kunst. Ik kan je daarbij helpen! Voordeel van een geweven draagdoek; je hoeft niet na ongeveer een half jaar opzoek naar een andere draagdoek. Als je kindje te zwaar wordt om op de buik te dragen dan kan je leren hoe je je kindje op de rug kan knopen.

Geweven draagdoeken zijn er in verschillende lengtes te verkrijgen. Zo past er bij elke lichaamsbouw wel een draagdoek. De gangbare geweven draagdoeken zijn van 100% katoen. Er zijn ook geweven draagdoeken met linnen, wol, hennep of zijde er in.

Ringsling